Pages Menu
Categories Menu

Izveštaj sa koncerta S.A.R.S.-a – gosti ZAA, Zagreb 25.10.2014

Kada u svijet koncerata uđeš nakon dugogodišnjeg bavljenja glazbom i nastupanja, obično ti to pomogne kada trebaš napisati izvještaj s koncerta; na nastupima svakako imaš više razumjevanja kada bend nastupa pred praznom dvoranom, kad jednostavno nije njihov dan, kada imaju tehničkih problema i slično. No isto tako, ima trenutaka kada ti ona glazbena oholost i umišljenost zasmeta u objektivnoj procjeni.

Upravo to dogodilo mi se kada je na pozornicu izletjela prpošna pjevačica kruševačkog sastava ZAA. Dom Sportova bio je tek napola pun, a ona je izašla samouvjereno i s takvom energijom kao da je došla pokoriti svijet, a ne tek biti predgrupa S.A.R.S.-u. Ona umišljena pjevačica u meni i tipično žensko pomislila je: „Ajde, baš me zanima što će sad ova.“Kad ono…

Zaa @ Dom Sportova, Zagreb / foto: Dunja Dopsaj

Unaprijed se ispričavam ako ću oduljiti malo s opisom predgrupe, ali da nisam sjedila u trenutku kad je Sanja Vučićzapjevala, pala bih na dupe; njene glasovne mogućnosti bile su takve da sam očekivala da će u nekom trenu na pozornicu izaći Simon Cowell i obznaniti da je X Factor dobio novu pobjednicu bez ikakve audicije. Ostatak njihovog nastupa poslušala sam zato posramljena i s vilicom do poda. Naravno, Sanja bez obzira na snažan vokal ne bi bila ni upola toliko zanimljiva da iza nje nije stajao i zabavni bend ZAA. Riječ je o bendu osnovanom 2008. koji iza sebe ima više od 200 nastupa, a izvode miks različitih stilova; od ska i duba do post rocka, jazza i punka. Po onome što sam o njima našla na internetu, „miksali“ su oni i lead vokale stoga ih se za mikrofonom izmjenilo nekoliko, no nadam se da će se Sanje dugo držati.

Večer su otvorili pjesmom “Good Things”, u odličnom tonu nastavili s pjesmama “We”, “99 Hope”, “Rain”, a završili s vatrenom “Fire”. Publika je na njih izvrsno reagirala, stoga ne čudi da je na pitanje pjevačice hoće li jednom doći na njihov samostalni koncert u Zagrebu zdušno odgovorila “Da”. Uvjerena sam zapravo da su neki već i jučer došli isključivo zbog njih, s obzirom na to da sam načula kako je upravo to napravila jedna hrvatska pjevačica u usponu (Lovely Quinces).

Zaa @ Dom Sportova, Zagreb / foto: Saša Jungić

I naposljetku, nakon što se publika dobro zagrijala uz pjesmu “Fire”, bilo je vrijeme da na pozornicu dođe S.A.R.S….

Autor: Sanja Srdić
Foto: Dunja Dopsaj/ Saša Jungić

Link za ceo izveštaj: http://nocturnemagazine.net/izvestaji/347/sars-u-zagrebu-lijek-protiv-ovog-sarsa-u-zagrebu-ne-postoji

Foto galerija: http://nocturnemagazine.net/galerije/1063/zaa-dom-sportova-zagreb